MINI BIENNAALI 10.-16.2.2014
MINI BIENNAALI on uusi, minikokoinen kaupunkifestivaali, joka yhdistää tanssia, musiikkia ja visuaalista taidetta. Helmikuussa 2014 järjestettävä kolmipäiväinen tapahtuma tuo yhteen koti- ja ulkomaisia alansa huippuja, joita yhdistää kiinnostus kaupunkitilan elävöittämiseen. Uuden kaupunkifestivaalin tapahtumapaikkana on Helsingin keskustassa sijaitseva pieni kioskirakennus Salakauppa (os. Postikatu 1, 00100 Helsinki). 

Helsingin keskustassa 14.-16.2.2014 ensimmäistä kertaa järjestettävän Mini Biennaalin takana ovat taiteilijat Aamu Song ja Johan Olin sekä tuottaja Johanna Råman. Esiintyjinä tapahtumassa ovat mm. tanssija Auri Ahola, jonglööri Jay Gilligan, valotaiteilija Jukka Huitila, pianisti Roope Gröndahl, viulisti Pekka Kuusisto sekä muusikko Anna-Mari Kähärä. Festivaaliviikonloppua ennen Salakaupassa on esillä 10.-13.2.2014 välisenä aikana taiteilija Tuovi Eskolan installaatio Who is afraid of pink, mint & bright yellow? Tapahtuma on yleisölle avoin ja maksuton, ja se sopii kaikenikäisille ja kaikille kaupunkilaisille.

Tapahtuman avajaispäivän ohjelmistossa on valotaiteilija Jukka Huitilan valoinstallaatio sekä monipuolisena muusikkona tunnetun Pekka Kuusiston myöhäisillan konsertti yhdessä Anna-Mari Kähärän kanssa. Festivaalilla saa maailman ensi-esityksensä tanssitaiteilija Auri Aholan ja jonglööri Jay Gilliganin teos Pikkujuttu / No big thing, joka yhdistää nykysirkusta ja nykytanssia. Esitys on valmistettu esitettäväksi hyvin pienessä esitystilassa, jossa teoksen sisältö ja intensiteetti eivät kärsi pienestä tilasta vaan päinvastoin. Lisäksi biennaalissa kuullaan harvinaislaatuinen Kehtolauluja lelupianolle -konsertti pianisti Roope Gröndahlilta. Lelupianokonsertin ohjelmistossa on mm. Tomi Räisäsen lapsen salaperäistä unimaailmaa kuvaava teos Dreamgate sekä Stephen Montaguen enemmän perinteikkäämpi kehtolaulu Almost a Lullaby, jossa lelupianon kanssa tuudittamiseen osallistuvat mm. tuulikellot ja soittorasia.

MINI BIENNAALI on minikokoinen nykytaiteen festivaali, joka järjestetään joka toinen vuosi Helsingin keskustassa sijaitsevassa Salakaupassa. Ensimmäinen biennaali järjestetään helmikuuussa 2014 ja siinä keskeinen rooli on valolla, väreillä, musiikilla ja liikkeellä. Mini Biennaalin yksi keskeisimmistä tavoitteista on vakiinnuttaa pieni, valoisa kulmaus keskelle kaupungin pitkää talvea ja kutsua ohikulkijat pysähtymään hetkeksi, katsomaan, kuuntelemaan ja nauttimaan. Mini Biennaali on ajanmukainen, kansainvälinen ja vahvasti omaan paikkaansa sidottu kaupunkifestivaali, joka esittelee taiteita sanan laajimmassa mahdollisessa merkityksessä.

MA 10.2. - TO 13.2.
Tuovi Eskola: Who is afraid of pink, mint & bright yellow?

PE 14.2.
19.00 Jukka Huitila
22.30 Pekka Kuusisto & Anna-Mari Kähärä

LA 15.2.
17.00 Auri Ahola & Jay Gilligan: Pikkujuttu / No big thing
19.00 Auri Ahola & Jay Gilligan: Pikkujuttu / No big thing
21.00 Roope Gröndahl: Kehtolauluja lelupianolle

SU 16.2.
15.00 Roope Gröndahl: Kehtolauluja lelupianolle
17.00 Auri Ahola & Jay Gilligan: Pikkujuttu / No big thing
19.00 Auri Ahola & Jay Gilligan: Pikkujuttu / No big thing

Mini Biennaalin järjestää: COMPANY (Aamu Song & Johan Olin)
Yhteistyössä mukana Meidän Festivaali & Sun Effects
Tapahtumaa tukee Helsingin kulttuurikeskus
Kiitämme: Pågå Oy, Ilmapallokauppa.fi

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Johanna Råman, Mini Biennaali -tapahtuman vastaava tuottaja
puh. 050 346 1070
johanna.raman (at) gmail.com


Mini biennaali was very, very much honored to have you Jukka, Pekka, Annamari, Tuovi, Auri, Jay, Roope, Maarit, Johanna, Mikko, Laura, Milla for the first mini biennaali. Iso kiitos for you the audience coming out in this chily weather. Meet you again in 2016!


16.2.2014. ’No big thing’ Auri Ahola & Jay Gilligan.
Photo: Maarit Kytöharju.


15.2.2014. ’No big thing’ Auri Ahola & Jay Gilligan.
Photo: Maarit Kytöharju.


14.2.2014. Roope Gröndahl.
Photo: Maarit Kytöharju.


14.2.2014. Roope Gröndahl.
Photo: Maarit Kytöharju.


Anna-Mari Kähärä and Pekka Kuusisto.
Photo: Maarit Kytöharju.


13.2.2014. Audience in Pekka Kuusisto & Anna-Mari Kähärä late night concert.
Photo: Maarit Kytöharju.


‘Connections 2014‘ by Jukka Huitila.
Photo: Maarit Kytöharju.


‘Connections 2014‘ by Jukka Huitila.
Photo: Maarit Kytöharju.13.2.2014. ‘Connections 2014‘. Light installation by Jukka Huitila.
Photo: Maarit Kytöharju.


Tuovi Eskola ’ Who is afraid of pink, mint & bright yellow?’ 10.-13.2.2014.
Photo: Maarit Kytöharju.


Valokuva: Maarit Kytöharju.Auri Ahola & Jay Gilligan. Valokuva: Mirka Kleemola.


Roope Gröndahl. Valokuva: Joonas Brandt.


Tuovi Eskola ’ Who is afraid of pink, mint & bright yellow?’


Salakauppa, Postikatu 1, 00100 Helsinki. Valokuva: COMPANY.